Remedii contra singurătăţii

Ce vă vine în minte, când ziceţi singurătate? Tristeţe, amintiri dureroase, frustrare, insomnii?

De ce n-aţi încerca să vă gândiţi la singurătate ca la o metodă de a vă reinventa?

Singurătatea ne transformă, bineînţeles, pentru că, de ce cele mai multe ori, odată cu dispariţia unor personaje de lângă noi, se schimbă întreg anturajul: unele legături slăbesc sau se rup, altele se transformă în relaţii tensionate. Altele, dimpotrivă, ne ajută să ne refacem şi să ne creăm un nou crec de prieteni. 

Cred că cea mai mare grijă ar trebui să fie menţinerea unui tonus activ. Există pericolul de a pierde ritmul şi a te trezi scos din circuitul social cu care erai obişnuit. Altfel, multă lume îşi caută noi conexiuni pe Internet, pe site-uri matrimoniale. Frumos, doar că… uneori nu e ceea ce crezi că ar trebui să fie. Mare pericol să fii dezamăgit/ă, întâlnind mai degrabă obsedaţi sexuali, decât persoane care vor să scape de singurătate… O deziluzie de acest tip îţi poate tăia tot elanul, şi totuşi, Internetul este o modalitate eficientă de a cunoaşte lume nouă şi a lega noi prietenii. Trebuie doar să fim circumspecţi şi să îndrăznim să ieşim… la întâlniri. Există un întreg cod al datingului, de care ar fi bien să ţinem cont. De exemplu, se discută aprins despre termenul optim în care un bărbat ar trebui să-şi sune partenera, cupă o primă întâlnire. Sau: cum să nu cazi în plasa unor escroci sentimentali, prezenţi pe site-rile matrimoniale. Sau: cum să-ţi dai seama dacă partenerul sau partenera este într-adevăr interesat-ă de tine.

 O să dau aici link-uri spre articole  din presă pe acestă temă, poate că selecţia mea se va dovedi a fi folositoar celor care îşi mai caută iubirea.

Pe un blog despre dating   am găsit sfaturi pentru femei singure, demne de atenţie, după părerea mea, printre care: fii optimistă, crede că “minunea” este posibilă; fii creativă şi activă, inclusiv atunci când, din varii motive, nu poţi ieşi cu prietenii, ci eşti nevoită să rămâi acasă: invită-ţi prietenele în ospeţie, dar roagă-le să aducă şi câte un prieten-băiat (nu iubit); nu ezita să începi o conversaţie cu un tip care îţi place şi să-i şi arăţi, simplu, că eşti interesată; caută companie cuplurilor fericite (asta te va ajuta să rămâi încrezătoare); fii deschisă pentru orice oportunitate etc.

Vezi: http://dating.personals.yahoo.com/singles/datingtips/87510/dating-101-how-to-meet-men/

În alt articol am găsit sfaturi despre ce ar trebui să NU faci, pentru nu speria eventualul nou partener: nu vorbi de rău despre foştii iubiţi; respectă nevoia de libertate a celuilalt; nu fi răutăcioasă, atunci când vorbeşti despre alte femei; nu cerşi complimente; nu fi posesivă şi nu îi forţa mâna, introducându-l prea devreme în cercul tău de prieteni sau rude.

Vezi: http://dating.personals.yahoo.com/singles/datingtips/86427/six-dating-behaviors-that-scare-single-men-away

Sfaturi pentru bărbaţi, pentru a evita cele mai frecvente erori, pe care le fac, atunci când îşi caută partenere pe site-uri matrimoniale: evitaţi să puneţi întrebări referotoare la greutate, propoţii sau alte detalii care ar putea sugera că vă interesează doar aspectul fizic (aţi putea, cu acelaşi succes să-i spuneţi că vreţi doar o aventură de o noapte, efectul va fi acelaşi); nu insistaţi, dacă nu v-a răspuns la e-mail, aşteptaţi; nu încercaţi să aflaţi cu câţi bărbaţi a mai ieşit sau iese (ceea ce ar trebui să vă intereseze e cât de bine vă potriviţi voi doi); nu vă răzbunaţi printr-un e-mail răutăcios, dacă aşteptările v-au fost fost satisfăcute; nu o întrebaţi dacă vre să facă sex cu în al doilea e-mail şi nici nu-i trimiteţi imagini indecente; dacă aţi obţinut numarul ei de telefon, nu aşteptaţi o săptămână ca să o sunaţi (sau, dacă o sunaţi peste o săptămână, nu vă aşteptaţi ca ea să vă răspundă); nu-i cereţi mai multe fotografii, pentru că vreţi să vedeţi cum arată, întrebaţi-o dacă doreşte să faceţi schimb de poze şi trimiteţi-i, mai întâi, poze cu dvs.; nu vă supăraţi că nu vrea să vorbească la telefon şi preferă să vă cunoaşteţi, mai întâi, via e-mail; nu o bombardaţi cu e-mail-uri şi, mai ales, cu copy-past-uri.

Vezi: http://dating.personals.yahoo.com/singles/datingtips/23868/10-fatal-online-dating-errors-that-men-make

Şi încă un link spre un articol despre credibilitatea partenerului: http://dating.personals.yahoo.com/singles/quizzes/414/dating-test-find-out-if-hes-for-real

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: